Landstinget

S lovar landstingsanställda heltid

1:01 min

Du som jobbar inom landstinget i Kalmar har rätt till en heltidsanställning, det utspelet kommer Socialdemokraterna med idag i en debattartikel i Svenska Dagbladet. I artikeln lovar partiet att alla anställda i de kommuner och landsting som styrs av Socialdemokraterna ska få rätt till heltid.

Före 2014 skall också partiet se till att alla nya tjänster ska vara heltidstjänster, och att ingen ska vara visstidsanställd i mer än två år. 

Lena Segerberg, socialdemokratisk landstingsråd från Västervik, menar att detta löfte gör Landstinget till en mer attraktiv arbetsplats.

– Ska vi kunna bli bra på att rekrytera så krävs det att vi ger möjlighet till heltidstjänster till de som så önskar, säger Lena Segerberg (S).

Men kan ni verkligen lova alla detta redan från 2014?

– Jag tror det. Men jag hoppas naturligtvis att vi få får ekonomiskt stöd till en början, för kommuner och landsting behöver det

Marcus Léonarde

Reporter
marcus.leonarde@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista