Leila Crnkic. Foto: Magnus Krusell, P4 Kalmar
Kalmar

"I bästa fall äger de en kartongbit"

I slutet av augusti kan du gå på en fullspäckad välgörenhetsgala i Kalmar. Pengarna går till fattiga barn- och barnfamiljer i Filippinerna. Voluntärarbetaren Leila Crnkic berättar om sitt arbete, där många familjer bokstavligen bor på trottoaren.

– Det kommer vara en gala fylld av dans, filippinsk mat och jag kommer ha en bildvisning och berätta om de olika projekten jag jobbar med.

Beskriv den verklighet du har runt dig där borta.

--Jag jobbar dels på ett barnhem och dels med ett antal familjer som bokstavligt talat bor på gatan. Det är jättesvårt att beskriva hur det ser ut, för det är någonting som folk vanligtvis aldrig ser. Det är barn och vuxna som inte har någonting överhuvudtaget. I bästa fall har de en kartongbit att sova på, annars sover de rakt på gatan. Många barn sniffar lim för att bli av med hungerskänslor. Det är en verklighet långt från den vi lever i, säger Leila Crnkic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista