Arkivfoto: Henrik Montgomery/Scanpix
Hultsfred

Koka dricksvattnet i Virserum

1:55 min

Dricksvattnet i Virserum ska man undvika att just dricka. Vid en provtagning idag upptäcktes det att vattnet inte är bra, och att vattnet måste kokas för att kunna användas.

Enligt Leif Wigren Eriksson, räddningschef i beredskap i Hultsfred, vet man i nuläget inte vad det är för problem, men man har börjat klorera vattnet. Han uppmanar människor att hålla kolla på kommunens hemsida för att se svaret på de prover man tagit idag. Det gäller de som bor i Virserums tätort, och de som får sitt dricksvatten från vattentäkten i Virserum.

Vattnet bör kokas innan man använder det. Och att bara koka upp det i till exempel vattenkokaren kanske inte räcker - man måste vara säker på att vattnet nått 100 grader, så att koka det i några minuter på spisen kan vara lämpligt. Det är svårt att säga hur länge Virserumsborna kommer behöva koka sitt vatten.

Maja Edsö

Reporter

maja.edso@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista