Ridsport

Lokal seger i Superhelgens högsta hoppklass

1:22 min

Ridklubben Udden har i tre dagar arrangerat stortävlingen Superhelg, bestående av både hoppning och dressyr för såväl häst som ponny. Tävlingen avslutades under söndagen med högsta klassen, hoppning 1,30 meter. Segrade där gjorde Ölands RF-ryttaren Anna Wansland, som vann på sin Laquest KJ med startfältets enda felfria ritt.

Tävlingen "Superhelg 2012" startade på fredagen och under tre dagar tävlade man i hoppning och dressyr på ridklubben Udden i Kalmar. Tävlandet pågår på tre banor och närmare 100 funktionärer gör tävlingen möjlig att genomföra.

På utebanan vid ridhuset avgjordes dressyrtävlingarna, på vägen ner mot sjön hittade du först hoppbanan för ponny och nere på gräsbanan vid sjöfältet avgjordes hopptävlingarna för häst.

Det är sjätte året Ridklubben Udden arrangerar Superhelg. 2007-2008 arrangerade man tävlingen ihop med Kalmartravet, men sedan 2009 har man arrangerat den själv på sin egna anläggning. Och när man tog över tävlingen i egen regi passade man även på att utöka tävlingen till den stortävling den nu är.

Tävlingsledare Gunilla Pettersson var mycket nöjd med arrangemanget och det verkar redan klart att det blir en Superhelg även nästa år.

- Det här var det största och bästa arrangemanget, säger hon om årets insats.