Anders Andersson. Arkivfoto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Hultsfred

Vill att rockarkivet får statligt stöd

1:02 min

Rockarkivet i Hultsfred måste lägga ner om de inte får statligt stöd, det rapporterade vi om igår. En som driver frågan starkt i riksdagen är Anders Andersson, riksdagsman för Kristdemokraterna, som bor i Järnforsen i Hultsfred. Och han vill ha en långsiktig satsning på rockarkivet.

– Självklart gör jag detta, på olika sätt försöker jag argumentera internt för att vi ska se till så att de statliga resuserna fördelas så att man behålla till exempel rockarkivet i Hultsfred, säger han.

Som det ser ut nu så får Hultsfred kommun finansiera det hela. Men, igår berättade Lars Rosander, kommunstyrelsens ordförande att Hultsfred kommun inte har råd med det längre. Blir det inget statligt stöd så läggs rockarkivet ner vid årsskiftet.

Inte första gången

Men det är inte första gången rockarkivet sökt statligt stöd. Men sist när riksdagen tog ställning, svlogs det hela, eftersom man menade att det var en regional fråga.

Men Anders Andersson menar alltså att han hyser goda förhoppningar om att rockarkivet får statligt stöd i framtiden.

--Det är min ingång och ambition.

Men tror du det? Har du stora förhoppningar?

– Jag kastar inte yxan i sjön, utan tvärtom kommer jag vara en av de riksdagsmledamöter som argumenterar för att vi ska få den här lösningen som möjliggör en långsiktig satsning på rockarkivet i Hultsfred, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista