Polisen satsar på civilspaning mot narkotika under Emmabodafestivalen. Arkivfoto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Emmaboda

Polisen satsar civilt på Emmaboda

1:25 min

Polisen fortsätter sin satsning mot ungdomar som använder sig av narkotika på musikfestivaler. Tidigare i sommar grep man ett 40-tal personer efter narkotikabrott på Öland Roots. Idag startar Emmabodafestivalen, och där satsar polisen extra.

En av polisens spindlar i nätet under festivalen heter Mikael Sjöström.

– I år har vi en större resurs än vad vi har haft de senaste fem åren. Vi satsar på civil patrullering i år eftersom vi har haft problem med narkotika och droger förra året. Det kommer vi jobba mer riktat mot och det har vi fått en extra resurs för.

Öland Roots hade också en satsning mot narkotika och ungdomar, är det något som fortsätter i Emmaboda?

– Ja det är det, det går i exakt samma fotspår.

Vad har du för förhoppningar och förväntningar på festivalen, ur polissynpunkt?

– Jag är ganska övertygad om att det här blir en trevlig, spännande, rolig och framförallt glad tillställning. Vädret ser ut att bli bättre. Det senaste åren har Emmabodafestivalen varit präglat av att vara en glad och trevlig tillställning där man inte är arga på varandra, och misshandel och våldbrott har gått ner rätt radikalt de senaste åren. Jag hoppas det fortsätter.

Så narkotika är det stora problemet på festivalen?

– Ja narkotika är ett av de större prioriteringsområdena, men så ska vi också se till att våldsbrott inte förekommer. men det som förekommer mest på de här festivalerna är stöldbrott, oavsett om det är Emmaboda, Hultsfred eller Peace & Love i Borlänge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista