Jason Crump, foto: Mikael Fritzon/Scanpix
Speedway

Crump kör nio dagar efter nyckelbensbrottet

VM-tvåan Jason Crump från Australien ger inte upp hoppet om att bli världsmästare i speedway i år. Trots att han bröt nyckelbenet förra torsdagen och opererades i lördags siktar han på att köra lördagens VM-deltävling i Kroatien.

Att speedwayförare är rekordsnabbt tillbaka på tävlingsbanan igen efter en skada har vi fått många bevis på genom åren men att Jason Crump skulle kunna köra GP i Kroatien bara nio dagar efter sitt nyckelbensbrott trodde nog ingen.

Crump som ligger tvåa i GP-serien efter Greg Hancock föll så olyckligt i en ligamatch i Ryssland att han brött nyckelbenet på flera ställen..

Olyckan skedde i torsdags och på lördagen opererades han i Schweiz och befarades vara borta i minst tre veckor. På söndagen skrevs han ut från sjukhuset men på tisdagens meddelade han via GP-arrangörerna att han ändå räknar med att köra lördagens GP-tävling i Gorican.

På arrangörernas hemsida säger Crump att han skall vila fram till lördag och sedan prova att köra.

– Jag skall vila resten av veckan och kommer inte träna på banan på fredag utan bara se på de andra förarna för att få en uppfattning om banans skick. Sedan håller jag tummarna för att jag har turen på min sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista