Fotboll

Johansfors jublar efter Elms flytt

I småländska Johansfors jublas det efter uppgicterna om Rasmus Elms flytt till CSKA Moskva från AZ Alkmaar. Johansfors får del av pengarna och de kan nu användas till ungdomsverksamhet.

– Det är fantastiskt! Vi kommer ju att få vår procentdel för den solidaritesersättning som alla klubbar som fostrar spelare från 12-årsålder får och det är välkomna slantar. Det jag kan säga är att vi nu tack vare de här pengarna kan starta upp vår ungdomsverksamhet på nytt. Det känns riktigt skönt att vi kan investera pengar från våra egna spelares framgångar till att nu utveckla fler talanger, säger Dennis Randewall, ordförande i Johansfors IF.

Tack vare de pengar som nu hamnar i Johansfors, så kommer nu den avsomnade ungdomsverksamheten att väckas till liv på nytt.

– När bröderna Elm lämnade och deras pappa Jonny slutade så upphörde i verksamheten, men nu kan vi starta upp på nytt. Jonny Elm har kommit tillbaka och nu ska vi lägga de här pengarna på ungdomarna och på vår fallfärdiga klubbstuga. Vi är mycket glada, säger Dennis Randewall.