Agnes Edberg Lau med sonen Liam. På vägen har kommunen just tvättat bort blodspåren. Foto: Karin Avenäs/Sveriges Radio
Kosta

Agnes såg hunden släpas till döds

2:19 min

En man körde runt i Kosta med en hund fastbunden i dragkroken bakom bilen. Han är nu efterlyst och polisen söker efter honom. Agnes Edberg Lau från Kosta blev vittne till händelsen. "Folk skrek efter polis" berättar hon.

– Då får jag se en bil som körde från affären med en hund kopplad till dragkroken. Folk skrek, man skrek efter polis, och det var bara kaos.

Först trodde hon att föraren glömt att han bundit hunden där bak.

– Men strax efteråt, när jag gått in igen, hörde jag bilen komma tillbaka. Den körde sen i vansinnesfärd genom hela samhället, med hunden efter bilen.

Dumpade hunden

Mannen körde på en annan bilist som försökte uppmärksamma mannen på den fastbundna hunden innan han avvek från platsen.

Med hunden släpandes efter bilen körde föraren norrut ett par mil innan den döda hunden dumpades i Klavreström. Enligt vittnen lämnade föraren platsen med en rivstart.

Samma bil ska enligt uppgift ha varit inblandad i en ytterligare en händelse tidigare under dagen då den krockat med en annan bil i Växjö och sedan smitit från platsen. Ingen person ska ha skadats vid tillfället.

Glömmer aldrig

Det var mycket folk ute i rörelse då det hände och enligt Agnes Lau Edberg är många i Kosta chockade i dag.

– Jag tror att man inte kan förstå att det har hänt. Att man kan göra något sånt hemskt mot ett djur. Det är något jag aldrig kommer att glömma.  

Polisen har haft tio förhör, man har en misstänkt men mannen har alltså inte gripits.

Karin Avenäs

Reporter
karin.avenas@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista