Fotboll

Daudas snabbhet skickade Kalmar FF till Schweiz

3:00 min

Kalmar FF hade inga större besvär att även vinna hemma mot NK Osijek i kvalet till Europa League. KFF vann med 3-0.  Segern betyder avancemang till tredje kvalomgången, där väntar Young Boys från Schweiz.

Kalmar FF hade ett gyllene läge att ta sig vidare till tredje kvalomgången av Europa League efter 3-1 borta mot NK Osijek. Chansen till avancemang blev ännu större när Abiola Dauda gjorde 1-0 halvvägs in första halvlek i returen på Guldfågeln Arena. Att Dauda också gjorde 2-0 i slutsekunderna av halvleken genom ett skott via ett motståndarben försämrade inte den totala vinstchansen.

– Vi visste att det skulle bli mycket ytor vilket passar mig bra sa Abiola Dauda efter matchen.

– Jag kände att jag var lite snabbare än deras försvarare.

Omöjlig uppgift för Osijek

NK Osijek var tvungna att göra minst fyra mål i andra halvlek och samtidigt inte släppa in något mål för att slå ut KFF. Det var inte ens nära att bli någon dramatik i andra halvlek. Gästerna hade inte förmågan att vända på matchen och för hemmalaget handlade det mest om att undvika skador och få tiden att gå.

Kantspel och snabbhet avgjorde

– Vi stoppade deras farliga kanstpel vilket var nyckeln till segern idag sa tränare Nanne Bergstrand efter matchen.

– I början av matchen fick Osijek ha för mycket hand om spelet men sedan jämnade spelet ut sig och vi utnyttjade Abiola Daudas snabbhet vilket blev lite avgörande sa Nanne Bergstrand.

Emin Nouri satte en vacker punkt på matchen med vackert mål till 3-0.

– Vi förlorade det här mötet på vår hemmaplan sa Osijeks tränare Stanko Mrsic på presskonferensen.

– Dessutom hade vi inte så bra matchförberedelser då vi kom till Kalmar klockan 3 på matchdagens morgon avslutade Stanko Mrsic.

Young Boys nästa

Segern betyder avancemang till tredje kvalomgången för KFF . När Kalmars match var slut var det inte klart vilket lag som skulle bli nästa motstådnare.

– Jag vill helst att vi får möta Young Boys från Schweiz sa Nanne Bergstand efter matchen och han fick som han ville.

Young Boys gick vidare efter straffläggning och blir nästa motståndare till Kalmar FF och första mötet spelas i Kalmar nästa torsdag. I Young Boys spelar bland andra svenske Alexander Farnerud.