Bäckebo

"Det första jag ser är ett dammoln"

1:08 min

Ett ultralätt flygplan tvingades nödlanda vid Bäckebo kyrka utanför Nybro på fredagseftermiddagen. "Jag sprang ut för att se hur det hade gått" berättar Stefan Axelsson som bor bredvid åkern där flygplanet stannade. Båda ombord klarade sig oskadda.

– Jag stod i glasverandan och tittade ut och väntade på mina gäster till ett födelsedagskalas. Det första jag ser är ett dammoln på vägen och sekunden senare så kommer det ett litet flygplan infarande på åkern bredvid, berättar Stefan Axelsson.

– Det första jag gör är att springa ut för att se hur det har gått. Jag ser då att båda klarat sig fysiskt oskadda i alla fall. Det var faktiskt ganska kusligt för det var inget motorljud eller nåt, utan det bara damp ner.

"Mer än änglavakt"

Flygplanet klarade sig förbi en kraftledning, men hade för hög fart för att kunna stanna på den första åkern. Istället fortsatte den in på nästa fält.

– De åkte genom taggtråden och studsade i väggruset och då åkte noshjulet bort. Nu ligger de ligger 40-50 meter in här, säger Stefan Axelsson och pekar på åkern.

De hade änglavakt?

– Mer än änglavakt.