1 av 2
Emma Wiberg och Sophia Kennerfalk deltar i Kalmarlägret. Foto: Alexander Jungå/Sveriges Radio.
2 av 2
Foto: Alexander Jungå/Sveriges Radio.
Konståkning

120 konståkare tar plats på isen

1:42 min

Isen i Kalmars nya ishall kommer att användas flitigt de närmsta dagarna. För 24:e året i rad så anordnas Kalmarlägret, konståkningslägret som har blivit allt mer attraktivt genom åren. Lägret pågår fram till på lördag.

Deltagarna är till största delen flickor i åldrarna 8 till 18 år. Passen i ishallen pågår från morgon till sent på kvällen. Det är åkare från hela 25 olika konståkningsklubbar, allt från högsta landlagsnivå till de som ännu inte debuterat i sin första tävling. Kalmar Konståkningsklubb deltar i lägret med femton åkare.

"Kan släppa allt"

Lägret har fått en allt större dragningskraft med åren och i år anmäldes över 100 deltagare.

– Det var min mamma som satte mig i skridskola, sedan var det så roligt så jag fortsatte, säger 17-åriga Emma Wiberg som tränat konståkning i nio år nu.

Sophia Kennerfalk är 18 år och hennes intresse för konståkning började också med skridskoskola. Nu har hon hållit på i ungefär tolv år och tycker fortfarande att det är lika roligt.

– Man kan släppa allt annat bakom sig och bara ha kul på isen med sina kompisar, säger hon.

Rekord i år

120 deltagare är med i år enligt Ann-Marie Lindqvist som är huvudtränare i Kalmar Konståkningsklubb.

– Det har blivit ett större och större läger för varje år och i år har vi rekordmånga deltagare, säger hon till P4 Kalmar.

Har du ett tips om sport?

Ring P4 Kalmar: 0480-59 000
sport.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista