Kalmar/Nybro

Båda kommunerna firar Algotsson Ostholt

1:48 min

Just nu planeras hyllningar och gratulationer till Sara Algotsson Ostholt efter hennes silvermedalj i fälttävlan på OS. Kommunerna Kalmar och Nybro kommer båda att skicka gratulationer i olika former och ser även över andra sätt att hylla medaljösen.

Sara Algotsson Ostholt var på väg mot ett guld, men med ett par centimeters marginal förvandlades det till ett silver efter det sista hindret.

Men det tog inte lång tid innan guldmissen kunde smältas och runt om i länet, landet och världen började man istället att glädjas åt silvret. Det är Sveriges första medalj i årets OS.

Uppvuxen i Nybro kommun

Tillsammans med systern Linda Algotsson är Sara uppvuxen i Nybro kommun, men har under många år tävlat för ridklubben Udden utanför Kalmar.

Båda kommunerna passar nu på att gratulera "sin" tjej, men de verkar inte vara några bittra rivaler när det kommer till att sola sig i stjärnglansen.

Uppmanar regionförbundet

– Hon är ju född och uppvuxen i Nybro, men jag har inga synpunkter på om Kalmar gärna vill fira. Hon har ju varit med i ridklubben där i många år och det är väl bara roligt om det är fler som vill vara med och fira, säger Markus Lund (S) som är kommunalråd i Nybro.

– Till och med landshövding och regionförbund borde kanske göra någon form av aktivitet, tycker jag. Det är inte så ofta som vi har så framgångsrika idrottskvinnor i vårt län.