Lars Frölander först i kanalsimmet i Kalmar. Foto Annika Rindstig
Simning

Frölander i våtdräkt vann i Kalmar

OS i London blev ingen framgång för simmaren Lars Frölander men i lördagens kanalsimning i Kalmar gick det bättre. Han vann motionsklassen med drygt en minuts marginal till hemmasimmaren Malin Fredriksson. På den långa banan var Marcus Aurén från Västerås snabbast.

Prick klockan 14.00 gick startskottet för motionsklassen av kanalsimningen i Kalmar. Redan under första bron var svenske landslagsmannen Lars Frölander först på den korta banan och drygt nio minuter senare var han i mål vid slottet.

Vid förra årets premiärsimning på sträckan lärde sig Frölander att våtdräkt kan vara bra även för en fyrfaldig olympier och till det här året var han bättre rustad. Han pressade sin tid med drygt en minut jämfört med förra året.

Kalmarsimmerskan Malin Fredriksson var tvåa i loppet som följdes av massor med publik i det strålande vädret. Om vinnaren på den korta banan var väntad så blev det en mer oväntad vinnare på den långa banan där Marcus Aurén från Västerås var först medan favoriten Simon Sjödin fick nöja sig med andraplatsen. Stira Gardell vann damklassen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".