Anna-Lena Bergvall. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio
Ironman

Ironman förlänger turistsommaren

"Det är väldigt kul att de är här"
1:15 min

När det stod klart att Kalmar skulle få en Ironman tävling var det många som trodde att hotellen inte skulle räcka till och att deltagare skulle tvingas bo långt från tävlingsbanan. Men fortfarande bara dagar innan tävlingen finns enstaka rum att hitta i Kalmar.

Packhuset som ligger nära tävlingsområdet är fullbokat i helgen säger Anna Lena Bergvall.

– Vi fick bokat direkt när det öppnade bokningsmöjligheten för våra kunder, vi blev fullbokade på några timmar.

Turistsäsongen är på väg att ta slut och hade det inte varit någon Ironman tävling i helgen hade det funnits gått om lediga rum i Kalmar. Så är det inte nu.

Prognosen stämde inte

Men trycket på hotellen har inte blivit riktigt så stort som många först trodde. Inte heller har hotellen runt Kalmar som i Nybro märkt av tävlingen utan det verkar som deltagarna hittat boende närmare banan än så. Även om det finns en möjlighet att de får fler gäster i helgen när spontanbesökare som kommer till Kalmar utan att ha bokat vill ha rum.

I Kalmar ligger Stadshotellet bara meter från målgången och där är det fullbelagt med mängder av triatleter som gör sig redo för lördagens utmaning. Och just triatleter är bra gäster tycker Karin Froms Andersson på hotellet.

– Ja det är det, oftast är de väldigt glada och peppade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".