Sara Algotsson Ostholt fick blommor av P4 Kalmar. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Ridsport

Silver-Sara hyllades av P4 Kalmar

"Det är fantastiskt roligt"
17 min

Just nu är OS-medaljören Sara Algotsson Ostholt hemma i Kalmar län. På lördag hyllas hon av Nybro, på söndag firas hon på ridklubben Udden i Kalmar. På onsdagen besökte hon P4 Kalmar för en längre intervju.

När P4 Kalmar spelar upp Christian Olssons referat återvänder Sara Algotsson mentalt till OS-banhoppningen:

– Pulsen går upp, säger hon.

– Det var refererat på ett sätt som jag aldrig hört någon referera en banhoppning förut. Det var väldigt spännande, med lite humor bakom också samtidigt. Det kan jag förstå om det svenska folket uppskattat det.

"Kan ge fler utövare"

Nu hoppas hon att OS-framgångarna kan hjälpa till att stärka sporten:

– Det kan ge fler utövare, det kan ge fler som blir intresserade av att arrangera fälttävlan, fler tränare, fler sponsorer som vill gå in och stötta våra arrangörer.

De senaste åren har det blivit svårare att utbilda hästar i Sverige, enligt Sara Algotsson Ostholt. Det är för få tävlingar, vilket hon hoppas att det ska bli ändring på nu.

Ska firas i Nybro och Kalmar

På lördag ska Sara hyllas i Nybro:

– Det är jätteroligt att Nybro bett mig att komma dit. Det är fantastiskt roligt att förhoppningsvis få träffa en massa härliga och glada nybroiter. Och på söndag träffas vi ute på ridklubben Udden norr om Rockneby och dit kommer nog Kalmar kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".