1 av 2
2 av 2

Ironman Kalmar – cykling 2012

Lyssna på sträckan: Så ska deltagarna cykla
1:20 min

Deltagarna ska cykla drygt 18 mil.

Med start vid Katedralen, på en avspärrad parkeringsplats på Kvarnholmen i Kalmar cyklar de tävlande mot den 6 kilometer långa Ölandsbron. Högsta punkt på bron är 40 meter över havet.

Förbi Färjestaden följer cyklisterna väg 136 ner mot Mörbylånga, där en av stationerna där deltagarna kan få vätska finns.

Söder om Mörbylånga vänder cyklisterna tvärt – och följer 136:an upp en bit innan de viker av mot Resmo, som är banans högsta punkt, 51 meter över havet.

Sedan blir det cykling över det platta och ofta mycket blåsiga Alvaret, upp längs östra sidan av ön, förbi Gårdby och sedan tvärs över Öland och tillbaka över Ölandsbron.

Inne i centrala Kalmar vänder cyklisterna upp norrut. På fastlandet cyklar de förbi Lindsdal, Rockneby och vänder tvärt vid den lilla byn Persmåla, omkring 7,5 kilometer norr om Rockneby.

Tillbaka i Kalmar igen har sedan deltagarna lagt 18 mil på cykel bakom sig. Men tävlingen är inte slut. De har fortfarande löpningen framför sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".