Vimmerby

Försvunnen kvinna hittad vid liv

Linus Ivarsson: ”Det började bli lite panik”
4:33 min

Den 65-åriga kvinna som varit försvunnen i skogarna utanför Vimmerby sedan i onsdags hittades på lördagskvällen vid liv. Det var vid 21-tiden som två poliser kunde hitta kvinnan vid ett kärr nordväst om Frödinge.

– Jag kände att det började bli lite panik igen, dels hade det gått så lång tid och så började mörkret komma och det går rätt fort mellan åtta och nio när mörkret kommer, berättar Linus Ivarsson, en av de två poliser som hittade kvinnan.

Han och kollegan åkte runt på små skogsvägar, stannade då och då och ropade efter kvinnan, men utan svar. Så kom de efter en stund fram till en liten skogsväg i Ödestorp.

– Då gick vi ur, och så skrek vi, och så hör vi en klar och tydlig röst ute i skogen som svarar "hallå", fortsätter Linus.

Kvinnan var talbar, men medtagen och nedkyld då hon hittades efter att ha varit ute i skogen sedan i onsdags. Hon fördes till sjukhus med ambulans.

Under sökandet har den dementa kvinnan över telefon kunnat berätta att hon plockat bär och mått bra. Kvinnan hittades inom ett område där en telefonmast signalerat om att hennes telefon befunnit sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".