Arkivfoto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio.
Linnéuniversitetet

Placering av LNU utreds - igen

Hamnen nästa för Linnéuniversitetet?
0:50 min

Den arkitekttävling som skulle genomföras om ett nytt Linnéuniversitet på Fredriksskansområdet har stoppats. Det för att man ska kunna utreda en placering vid Ölandshamnen närmare.

– Om det ska vara allt eller delar vill jag låta var osagt, men kommunen gör en utredning nu och kommer att presentera den inom kort där man tittar på möjligheten att ha en utökad verksamhet i Ölandshamnen, säger Bo Bergbäck, prorektor vid Linnéuniversitetet.

Turerna om var man ska placera ett mer samanhållet universitet har varit många. Malmen, Ölandshamnen, Kalmar Nyckel och Fredriksskans har alla diskuterats, och kritiserats.

I våras såg det tillslut efter flera års diskussioner ut som om det skulle bli Fredriksskansområdet, men kanske blir det inte så i och med den här  utredningen av Ölandshamnen. En utredning som ska presenteras inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".