Nybro

Vinstras för New Wave Group

Orrefors-ägarna New Wave Group gjorde en vinst före skatt på 46,2 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det var en försämring jämfört med motsvarande kvartal i fjol och lägre en analytikernas förväntningar. Omsättningen steg svagt till nära 1,1 miljarder kronor.

Nu måste koncernen spara enligt vd:n Torsten Jansson. Var besparingarna hamnar har han inte sagt något om, men enligt Smålandsposten kan en flytt av produktion från glasbruken till låglöneländer som Turkiet vara aktuell.

New Wave Group bedömer att omsättningen blir högre i år än förra året och att resultatet landar i linje med det som bolaget gjorde 2011. Fast försäljningsutvecklingen under senare delen av första halvåret 2012 gör prognosen osäkrare än tidigare, skriver New Wave Group.

Enligt vd och huvudägare Torsten Jansson har utvecklingen i Europa blivit sämre än väntat och påverkat bolaget mer än förväntat. Han tror på fortsatta svårigheter under hela året och troligen även under 2013.

"Vi kommer att utföra ytterligare besparingar för att minska våra kostnader", skriver Jansson.

TT-P4 Kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".