Målilla

Speedwayklubb vill få fast vandaler

1:29 min

Den gångna helgen blev stökig i Målilla med skadegörelse och inbrott på flera platser. Bland annat skars en banderoll till kommande GP-deltävling i speedway sönder. Det fick speedwayklubben Dackarna att utfästa en belöning till den som kan ge tips som gör att de som utfört för skadegörelsen åker fast.

Det var flera fall av inbrott och skadegörelse i Målilla senaste helgen vilket drabbade både företag och föreningar.

Speedwayklubben Dackarna fick en stor banderoll sönderskuren och det fick klubben att ta till en annorlunda åtgärd för att både ställa de som utfört brotten till svars men också för att få slut på buslivet i Målilla.

Belöningen: Fribiljetter

Klubben delar ut två fribiljetter på VIP-avdelningen till GP-tävlingen i september till den som ger polisen tips om vilka förövarna är.

– Vi var trötta på det som hände i helgen och kände att något måste göras, säger klubbchef Jörgen Kling till P4 Kalmar.

Hur ovanligt det är att en idrottsförening ger belöning till tipsare vet inte Jörgen Kling men ser det som en markering:

– Många i Målilla är irriterade över det som hänt och vi kände att vi ville agera.

Gillades på Facebook

Beskedet om belöningen lades ut på Facebook i tisdags och ett dygn senare hade nästan 150 läsare gillat idén och många hoppas nu precis som Jörgen Kling att stölderna och skadegörelsen skall upphöra och att rätt personer ställs till svars.

– Man hoppas någon ska träda fram nu och berätta, säger Jörgen Kling.