Frida Ekström och hästen Zinner vid VM i England. Foto: Privat
Distansritt

Frida bästa svensk i VM

Frida Ekström: ”Jag trillade av, men sedan flöt allt på”
4:11 min

I VM i distansritt i Euston Park utanför London  blev Frida Ekström från Tjustbygdens distansklubb och hästen Zinner bäst av de svenska ekipagen med en 23:e plats Tre av fem svenskar klarade det dramatiska loppet, som fick avbrytas på grund av ett kraftigt åskväder.

Bara 45 av de totalt 153 ekipagen klarade att fullfölja de 16 milen. Frida och Zinner höll en snitthastighet på närmare 19 km i timmen. Hon blev tionde av de europeiska ekipagen.

-Jag är jättenöjd med tanke på att Zinner haft en säsong med skador som ju gjorde att vi missade SM, säger Frida till P4 Kalmar.

-Jag trillade av i början och blev trampad, men sedan flöt allt på perfekt.

Hotet om det kraftiga ovädret låg som ett mörkt moln över tävlingen hela dagen.

Tur i oturen var att tävlingen hann så långt som den gjorde innan vädret satte stopp, och att resultatet därmed blev officiellt.

Förenade Arabemiraten tog dubbelt guld med shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum som segrare. Han ingick också i laget som tog VM-guld.

Frida Ekström bor i Kristdala och mottog i vintras priset som P4 Kalmars sportkomet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".