Magnus Eriksson jublar över kvitteringen mot IFK Norrköping. FOTO: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Fotboll

Eriksson tackade för sig i ÅFF med drömmål

Norrköpings Christoffer Nyman: ”Typiskt han ska få till en sådan träff”
1:36 min

Östgötaderbyt mellan Åtvidaberg - IFK Norrköping slutade oavgjort 1-1. Hjälte för kvällen blev Magnus Eriksson som i sista match för ÅFF kvitterade med ett drömmål i slutminuterna.

Radiosportens Dag Malmqvist utser matchens lirare:
Åtivdaberg: Magnus Eriksson
Norrköping: Christoffer Nyman 

Magnus Eriksson gjorde sin sista match för Åtvidaberg innan han inleder proffslivet i Belgien. Det sista han gjorde inför hemmafansen på Kopparvallen var att rädda en poäng i Östgötaderbyt mot IFK Norrköping.

Det är mycket känslor. Publiken, tränaren och grabbarna i laget har betytt väldigt mycket. Jag kommer sakna dem, säger Eriksson till Radiosporten.

I den 89:e minuten drog Magnus Eriksson till med vänsterfoten strax utanför straffområdet och skickade med en liten båge bollen upp i David Nilssons vänstra kryss. Därmed var det kvitterat 1-1.

En fantastisk träff som man på en gång kände att den skulle gå in. Det var knappt att jag orkade löpa upp, men jag gjorde det och det är ett fantastiskt sätt att få avsluta på.  

IFK Norrköping tog ledningen i den 32:a minuten genom just Christoffer Nyman som fick till ett skott som gick via Gustav Janssons fingertoppar och stolpen in i nät.

Det var väldigt skönt. Jag väntade nog lite för länge med att skjuta in den och så fick jage en liten knuff i ryggen och en dålig träff. Men det var skönt att den gick in i alla fall, säger Norrköpings Christoffer Nyman.

Åtvidaberg jagade stenhårt i den andra halvleken och till slut gav det resultat.

Det oavgjorda resultatet lyfte IFK Norrköping till sjätte plats i tabellen med 30 poäng. Åtvidaberg ligger åtta, två poäng bakom.

Christoffer Brandt
chritoffer.brandt@sr.se

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".