Speedway

Andreas Jonsson lämnar Dackarna

1:49 min

Speedwayföraren Andreas Jonsson lämnar Dackarna, efter sju säsonger i klubben. Var han kommer att köra nästa säsong är inte klart än. Anledningen till att han lämnar är att han fick ett för dåligt bud från Dackarna.

– Han har åkt här i sju år och vi har gett honom ett kontraktsförslag och han ansåg att det var för dåligt och väljer därmed att lämna, säger klubbchefen Jörgen Kling till P4 kalmar.

På vilket sätt var budet för dåligt?

– Det var ju samma bud som han har haft innan så det var egentligen inget konstigt men tydligen så har han fått bättre på andra håll och valde därmed att lämna.

Och ni kunde inte matcha det?

– Nej det kunde vi inte.

Hur har diskussionerna gått, har det bara handlat om pengar?

– Nej, det har det inte gjort. Jag har varit tydlig med hur det skulle se ut från vår sida och han har varit tydlig med hur det skulle se ut från sin sida. Han ville egentligen inte lämna men eftersom skillnaden blev så stor så valde han till slut att lämna.

Är det klart var han kommer köra nästa säsong?

– Inte vad jag vet.

Hur långt ifrån varandra var ni i förhandlingarna?

– Det vill jag inte gå in på.

Nu när ni skiljs åt efter så många år, vad har ni för känslor för varandra?

– Det är jättetråkigt, det är en kanonkille och en kanonchaufför så det är klart att det är tråkigt. Men det går vidare, vi letar med ljus och lykta efter nya så det är bara att fortsätta att jobba på.

Vad betyder det för Dackarna som lag att Andreas Jonsson lämnar?

– Det är klart att det är tråkigt, det är en mycket duktig svensk förare och vi har alltid propagerat för svenska förare så det är tråkigt att han lämnar oss men så är det och det kommer nya svenska förare så vi jobbar på som vanligt.

Hur ska ni ersätta honom?

– Det återstår att se.

Har ni något namn på gång som är klart, eller letar ni?

– Det återstår att se även det.

P4 Kalmar har sökt Andreas Jonsson för en kommentar, men han vill inte ställa upp på en intervju. Till TT säger han dock i en kommentar att han inte var nöjd med Dackarnas bud.

– Jag fick ett kontraktsförslag av Dackarna men det var för dåligt, säger Jonsson till TT.