Lisbeth Lennartsson. Arkivfoto: Leif Johansson/Sveriges Radio
Borgholm

Borgholm ska ordna asylsökandes skolgång

Skolinspektionen har besökt Borgholm för att ta reda på hur de asylsökande barnen har det i skolan. Det efter en anmälan i oktober när det uppmärksammades att barnen inte fick mat i skolan. Nu säger Skolinspektionen att man förstår den speciella situation som kommunen hamnat i och man vill ha mer uppgifter innan man tar beslut.

Nu får Borgholm fram till den 20 december på sig att berätta för Skolinspektionen hur man ska lösa utbildningsfrågan, det skriver lokala tidningar.

Skolinspektionen visar förståelse för den situation som kommunen hamnat i. I ett brev skriver man bland annat att:

"inströmningen av flyktingar är för närvarande mycket stor. Av utredningen har framkommit att Borgholms kommun med kort framförhållning får vetskap om att boende för flyktingar har kunnat ordnas i kommunen och att flyktingfamiljer därmed kommer att anlända till kommunen."

P4 Kalmar har tidigare berättat att Borgholms kommun inte gav skollunch till de asylsökande skolbarnen, något som kommunen fick hård kritik för och lovade att ändra. I en intervju med Östran säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C) att man inom några dagar ska ha ordnat med skollunch till barnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".