Giles Stille, till vänster, fortsätter inte i Kalmar FF nästa säsong. Arkivfoto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio.
Fotboll

Giles Stille och Kalmar FF skiljs åt

Giles Stille lämnar posten som assisterande tränare i Kalmar FF. Idag offentliggjordes att de tillsammans kommit överens om att inte förlänga hans kontrakt. Stille har varit i KFF i två sejourer, 2003-2005 och 2009-2012.

– Vi har varit väldigt nöjda med Giles, både gällande hans rent professionella insatser och hur han fungerat i föreningen. Giles har under fyra år fått dela tiden mellan familjen i Huskvarna och tränaruppdraget i Kalmar FF, men trots detta har han hela tiden på ett imponerande sätt hanterat sitt uppdrag, säger Svante Samuelsson till lagets hemsida och fortsätter:

– Samtidigt är vi överens med Giles om att det blir för tufft att gå in i ytterligare en säsong med de förutsättningarna. Min ambition är nu att anställa en ny assisterande tränare som har möjlighet att bosätta sig i Kalmar.

Giles Stille var med och tog upp Kalmar FF i allsvenskan och etablerade laget där i början av 2000-talet.

– Jag vill tacka Kalmar FF för de senaste fyra åren. Jag hoppas och tror att jag har bidragit med positiva saker till föreningen på flera sätt, framför allt att få spelarna att anpassa sig till allsvensk nivå. Jag har pratat med föreningen under flera veckor angående nästa säsong, men villkoren var inte rätt för mig så vi har kommit överens att gå skilda vägar, säger Giles Stille till hemsidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista