Lars Blomberg. Foto: Pelle Hybbinette.
Oskarshamn

Lars Blomberg (M) lämnar sin post

Moderaten Lars Blomberg hoppar av posten som oppositionsråd i Oskarshamn. På måndagen höll han en presskonferens där han berättade att han slutar vid årskiftet. Blomberg valdes i början av november till ny ordförande för Regionförbundet i Kalmar län efter Harald Hjalmarsson.

Redan tidigare i höst uttryckte Blomberg att det skulle bli svårt att ha två uppdrag av denna karaktär, att dels sitta som oppositionsråd i Oskarshamn och dels inneha ordförandeposten i Regionförbundet.

– Det är visserligen skillnad på att vara kommunalråd i majoritet och i opposition men det är nog svårt att ha två sådana här uppdrag, sa Lars Blomberg när han valdes till uppdraget av Moderaterna i början av oktober.

Blomberg säger nu att han tänkt att rensa av vissa av uppgifterna i sitt oppositionsuppdrag och fördela dessa på partikamraterna runt omkring honom. Hans tanke var på så sätt att kunna sitta kvar som oppositionsråd, men det visade sig att partigruppen hade en annan uppfattning.

– Nu leder det då till att jag avsäger mig uppdraget som oppositionsråd från årskiftet.

Klockan 13 håller övriga allianspartier en ny presskonferens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".