Thomas Petersson dyker upp i Kalmar igen. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio
kalmar

Thomas Petersson spelar fars i Kalmar

Thomas Petersson om sommarfarsen 2013
4:56 min

Det blir farsen "Älskling, jag är visst gift" som spelas på Krusenstiernska gården nästa sommar. Komikern Thomas Petersson kommer till Kalmar med en ensemble som spelar fars hela sommaren med start 27 juni.

Sommaren 2011 var senaste gången Thomas Petersson var i Kalmar och spelade sommarteater. Då spelades "Ett makalöst bröllop" inför fullsatta läktare.

--Det känns fantastiskt att komma tillbaka, vi hade en magisk sommar med fantastiskt väder. Alla stormtrivdes när vi var här, säger Thomas Petersson om sommaren 2011.

I föreställningen "Älskling, jag är visst gift" spelar Thomas Petersson rollen som bästa vännen som ställer upp, fast han inte borde. Han beskriver rollfiguren som kompisen från helvetet, han gör allting fel.

--Det är underbart roligt, säger Thomas om sin "drömroll".

I ensemblen finns förutom Thomas också bland andra Robin Stegmar, Inga-Marie Carlsson och Cecilia Forss.

Att Thomas Petersson kommer tillbaka till Krusenstiernska betyder att Robert Gustafsson, Peter Dalle och Suzanne Reuter gör ett uppehåll från sommarscenen i Kalmar 2013.

Premiären är den 27 juni och spelas torsdag-lördag fram till den 27 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".