En av Kennerts upptäckter i skogen - ton av sockerbetor.
Växjö

Utfodringsplatserna ska bort

1:13 min

Nu ska utfordingsplatserna för vildsvinen på de kommunala jaktmarkerna i Växjö bort. Det blev resultatet efter mötet som kommunen hade i dag tillsammans med jaktlaget. Under flera år har jägarna tillåtits att utfodra vildsvin med hundratals ton sockerbetor i Bergunda. Något som retat markägarna runtomkring som fått stora skador på sina marker.

Nu ska en policy skrivas för att det ska bli tydligt vad som är tillåtet och inte. Det säger Anna Tanje, moderat ordförande i tekniska nämnden.

– Utfodringsplatser tycker jag definitivt inte att vi ska ha, säger hon.

Utfodring av vildsvin upprör

Kennert Gustafsson är inte riktigt lika glad som här när han hittar nya högar av sockerbetor i närheten av hans marker. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.

#link=338738#över att vissa lägger ut tonvis med mat till vildsvinen i skogarna runt Växjö. En av dem är Kennert Gustafsson. Han är rent ut sagt förbannad över att man på detta sätt förstärker vildsvinsstammarna och bidrar till att åkermarkerna med spannmål bökas sönder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista