Redan en halvtimme innan måndagens kommunfullmäktige i Västervik var Spötorget fullt av barn och vuxna som demonstrerade mot förslaget att lägga ned flera skolor på landsbygden. Foto: Marcus Léonarde/Sveriges Radio.
Västervik

Aktiv rekordpublik hos politiker

I Västervik drog måndagens fullmäktigemöte rekordpublik med drygt hundra åhörare. Allmänhetens frågestund dominerades av frågan om skolnedläggningar från många ditresta landsbygdsföreträdare. Främst från Blackstad och Loftahammar var man aktiva att ställa politikerna till svars.

- Vill ni lägga ner vår skola? löd frågan från Isak Stenbäck och Gabriella Kreuger som går på Loftahammars skola, skriver Västervikstidningen.

Politikerna svarade att det än så länge bara är ett tjänstemannaförslag, men att det lutar åt att någon skola läggs ner.

Frågan om skolornas framtid avgörs vid ett senare möte.

Skattesatsen diskuterades också. De två partierna i majoritet, M och S står fast vid att skatten inte ska höjas, medan merparten av de övriga öppnar för höjd skatt för att rädda service i glesbygd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".