Patrik Hansson ersätter Gilles Stille som assisterande tränare i Kalmar FF. Foto: Brann.no
Fotboll

Hansson ny assisterande tränare

Patrik Hansson: ”Jag är en humörspridare i omklädningsrummet”
3:13 min

Kalmar FF har klart med en ny assisterande tränare. Det är 43-årige Patrik Hansson som närmast kommer från tränaruppdrag i norska Brann.

Patrik är från Växjö från början och spelade som aktiv i Östers IF, Sognal och Jonsered innan han avslutade spelarkarriären i SK Brann 1996, som han därefter varit tränare i, först inom ungdomsverksamheten, och sedan som assisterande a-lagstränare.

"Passar bra"

– Jag känner Patrik väl sedan min tid i Brann, och vet att han genom åren gjort ett väldigt ambitiöst och uppskattat jobb i klubben. Hans profil passar väldigt bra in på den roll som vi vill att vår assisterande tränare ska ha framöver, säger klubbchef Svante Samuelsson i ett uttalande på klubbens hemsida.

Flyttar till stan

Patrik Hansson kommer flytta till Kalmar och inleda sitt arbete i Kalmar FF när försäsongen inleds i början av januari.

– Jag har sedan en tid tillbaka bestämt mig för att det var dags att göra något nytt inom elitfotbollen. När Svante hörde av sig för ett par veckor sedan och frågade om jobbet skulle vara intressant om det blev ledigt, så kändes det direkt som en ny och spännande utmaning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".