Arkivfoto: Simon Leijnse/Sveriges Radio
Kalmar

Förstörelse på Stagneliusskolan

Anders Lundquist: ”Matsalen har attackerats mest”
0:45 min

I Kalmar vandaliserades i natt Stagneliusskolan. På en vägg skrevs ord med blod,  ord som hade nazistisk anspelning. Mycket tyder på att klottret har med den kommande rugbymatchen mellan två av Kalmars gymnasieskolor, Stagneliusskolan och Lars Kaggskolan, att göra.

Det finns en överenskommelse mellan skolorna om att buset ska begränsas och  Stagneliusskolans rektor Jan Fredriksson är mycket bedrövad över att det gått så här långt.

– Tyvärr blir det här den tråkiga baksidan som inte jag tycker man ska behöva ägna sig åt.

Det är inte första gången det händer saker i samband med rugbyn. Men nu har det spårat ut tycker Jan Fredriksson.

– Det har förekommit många jätteroliga, med glimten i ögat. Det är därför vi kan säga att vi går med på vissa saker. Men de sista åren har det inte varit det längre, det har bara spårat ut.

Den här och andra händelser de senaste åren har fått Jan Fredriksson att tröttna och nu kommer han att stoppa alla upptåg som planerats av elevkår och rugbylag inför matchen som spelas i morgon torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".