Västervik

Västerviksbor tycker till om Slottsholmen

Under tisdagseftermiddagen kunde Västerviksborna komma med sina synpunkter och idéer på byggnadsplanerna på Slottsholmen i Västervik. Planen har förändrats och omfattar nu bland annat ett flytande hotell med 60 rum byggas på pontoner i vinkel mot Notholmen.

Mellan klockan 15 och 19 var det öppet hus på Bryggaren.

Det var 2010 som Björn Ulvaeus köpte Slottsholmen i Västervik, och började då arbeta för att göra om platsen till en konferens- och hotellanläggning för 150 miljoner kronor. De planerna satte sedan länsstyrelsen stopp för.

Ny plan att ta ställning till

Länsstyrelsen menade att anläggningen skulle förändra stadens siluett med en hög byggnad intill vattnet – och hänvisade till att det fanns ett riksintresse i att Västervik såg ut på ett speciellt sätt. Efter den kritiken har planen nu gjorts om. Det är den invånarna nu ska få säga sitt om.

Flytande hotell

Björn Ulvaeus vill istället bygga en fyra eller fem våningar hög huvudbyggnad med en restaurang i bottenvåningen. Intill detta ska ett två våningar högt, flytande hotell med 60 rum byggas på pontoner i vinkel mot Notholmen.

Marcus Léonarde

Reporter
marcus.leonarde@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista