Mörbylånga

Kulturförening fortsätter kamp för kulturhus

Det blir inget kulturhus i Mörbylånga gamla kyrkskola. Kommunstyrelsen har sagt nej till att köpa huset för cirka fem miljoner. Inom Föreningen Kulturens Hus, som kämpat för ett kulturhus i 20 år är besvikelsen nu stor, inte minst med tanke på att kommunen vill profilera sig som en kulturkommun.

I ett öppet brev kräver föreningen, via sin ordförande Bodil Karsvall att alternativa lösningar ska sökas och och kommunen inte får missa denna chans till en viktig kultursatsning.

I brevet heter det bl a

" Med tanke på vad kommunen får,  ett året-runt-öppet kulturhus med plats för musikevenemang, teater, verkstäder, alteljéer, konstutställningar, repetionslokaler,  så är det fortfarande sett i kommunala sammanhang, en låg investering även inklusive renovering.

Vi vet att Mörbylånga är en kommun som idag satsar mindre på allmänkultur än vad de flesta kommuner i landet gör. Dessutom vet vi att en satsning på kultur leder till ökad livskvalitet för många och generarar även nya arbetstillfällen".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista