Maria Ågren generaldirektör Naturvårdsverket. Foto: Leif Johansson SR
Oskarshamn

Naturvårdsverket på plats i Oskarshamn

Maria Ågren: " Det här är det viktigaste projektet vi har"
1:15 min

Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren träffade på tisdagen landshövding Stefan Carlsson och kommunledningen i Oskarshamn för att diskutera hamnsaneringen i Oskarshamn men besked om när saneringen kan börja dröjer.

Det var Oskarshamns kommunalråd Peter Wretlund som bjudit in till mötet efter att Naturvårdsverket överklagat den dom från mark- och miljödomstolen som gav tillstånd till saneringen.

– Det här är det viktigaste projektet vi har på vår prioriteringslista och samtidigt det dyraste och då är det viktigt att arbetet görs på rätt sätt sa Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågern efter mötet.

– Vi hade lite frågetecken till hur arbetet skulle utföras och därför valde vi att överklaga beslutet.

Oskarshamns kommunalråd Peter Wretlund fick inget besked om när saneringen kan börja men tyckte ändå det var ett bra möte:

– Vi ligger i startblocken men eftersom vi inte äger frågan så är det omöjligt att säga när vi kan börja. Efter dagens konstruktiva möte hoppas jag att det skall gå hyggligt fort säger Peter Wretlund till P4 Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".