Ishockey

Backmans mål räckte för IK Oskarshamn

1:48 min

IK Oskarshamns båda nyförvärv Stefan Ridderwall och Victor Backman blev tungan på vågen i matchen mot Örebro. Oskarshamn vann med 1-0 där Backman gjorde målet och Ridderwall höll nollan andra hemmamatchen i rad.

IK Oskarshamn tog tre viktiga poäng hemma mot Örebro i ishockeyallsvenskan. Victor Backmans mål till 1-0 starten av andra perioden blev matchens enda.

Örebro jagade kvittering men Stefan Ridderwall gjord en ny toppinsats i hemmamålet och höll nollan för andra hemmamatchen i rad.

Tät inledning

Första perioden var tät och chansfattig men den andra blev dessto mer öppen och chansrik.

Victor Backmans mål kom efter en helt öppnande passning från Morten Poulsen och Örebros försvar var helt överspelat.

Det såg ut som det ändå inte skulle bli mål när Tim Sandberg räddade i första skedet:

– Jag fick en jättebra passning, var nästan helt fri och när målvakten först räddat låg han ner men släppte stolpen så jag kunde göra mål säger Victor Backman till P4 Kalmar.

Båda lagen hade sedan stora chanser att göra fler mål med stolpskott och frilägen men varken poängligaledaren Jared Aulin eller tvåan Evan McGrath skulle blli målgörare i matchen.

Slutforcering

Örebro intensifierade jakten på mål i sista perioden och tog ut utmärkte målvakten Tim Sandberg men ingen kunde överlista Stefan Ridderwall som höll nollan för andra hemmamatchen i rad.

– Idag var det iknappast min förtjänst att vi höll nollan utan idag var det laget som gjorde ett gedigt jobb och släppte inte till många lägen säger Stefan Ridderwall

Stefan Ridderwall har gjort succé i Oskarshamn utan några spektakulära räddningar.

– Jag försöker göra så små rörelser som möjligt och var i position hela tiden.

Han började säsongen i just Örebro men värvades till Oskarshamn i januari så matchen mot sin gamla klubb var speciell.

– Det var lite speciellt och kändes lite skumt säger Stefan Ridderwall

Viktig seger

Vinsten gör att IK Oskarshamn åter har sex poängs försprång till Mora i kampen om den viktiga sjundeplatsen och då Malmö förlorade borta mot Almtuna så skiljer det hela nio poäng mellan Oskarshamn och Malmö.

Fyra omgångar återstår av serien och Oskarshamn skall möta de fýra lag som ligger sist i tabellen. På lördag väntar Karlskrona borta, sedan är det ny bortamatch mot Almtuna innan Asplöven väntar hemma och serien avslutas borta mot Tingsryd.