Bilsport

Avvaktande start av Joachim Carlström

Årets andra SM-deltävling i rally har börjat avvaktande för Joachim Carlström och Jörgen Norman. De ligger åtta i sin klass efter tre specialsträckor av nio i rallyt som körs  i trakten av Östersund.

 Det blev en utslagsgivande och intressant inledning av Östersund Winter Rally. När segerfavoriten Pontus Tidemand fick motorproblem redan på väg till första sträckan var Mats Jonsson mannen för dagen. Inför stor publik på campusområdet i Östersund gick han i etappmål som ledare.

Rallyt började med start i Badhusparken i centrala Östersund framför många nyfikna åskådare. Efter det drog rallyt i gång på allvar med två tuffa skogssträckor som blev utslagsgivande. Bland annat var Robin Friberg av redan på SS 1, men han kunde fortsätta. Joachim Granh åkte av på SS2 och bröt etappen.

Favoritfall

För storfavoriten Pontus Tidemand började problemen ännu tidigare. Han åkte över startrampen i Östersund men redan på väg till SS1 överhettade motorn och han tvingades bryta.

För Mats Jonsson fungerade det bättre och han leder tävlingen totalt efter första etappen.
– Det kan ju inte bli bättre, dessutom bäst på alla tre sträckorna, det trodde jag inte, säger en nöjd ledare.

Kvällen avslutades på campusområdet i Östersund med en knixig publiksträcka som lockade mycket publik.

Avvaktande av Carlström/Norman

För paret Joachim Carlström och Jörgen Norman från Gullabo RC har rallyt inletts lite avvaktande med en åttonde plats i sin klass efter tre specialsträckor utan vare sig någon topp- eller bottenplacering under fredagens körning.

Tjust MK:s Cindy Bruggeman är kartläsare åt Jari Saarinen och ekipaget ligger trea i klassen för trimmade fyrhjulsdrivna bilar och är totalfyra i rallyt.

Tävlingen fortsätter och avslutas under lördagen med sex specialsträckor till.