Ishockey

Uotila stannar i IK Oskarshamn

IK Oskarshamn har skrivit ett nytt ettårskontrakt med backen Juha Uotila. Det blir tredje raka säsongen för den finländske backklippan. IKO har nu 9 spelare och huvudtränaren Fredrik Söderström kontrakterade över nästa säsong.

– Vi är jättenöjda med vad Juha Uotila har presterat under de här två säsongerna, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. Han är en viktig kugge i vårt försvarsspel och som ger hundra procent i varje match. Han är dessutom en fantastisk karaktär, jobbar och sliter hårt och trivs dessutom bra i Oskarshamn.

– Vi har jobbat en längre tid för att få honom att stanna och nu har han alltså skrivit på för ytterligare ett år i IKO. Juha är den typen av kille vi vill ha och han står ganska mycket för det vi vill i omklädningsrummet. Han manar på dom andra killarna och ryter ifrån om det är något som inte är tillräckligt bra.

– Det finns mycket att ta hänsyn till, som t ex familjen, så det har tagit ett tag. Men när jag väl bestämde mig så kändes det rätt säger Juha Uotila i ett pressmeddelande.

– Jag trivs jättebra med hockeydelen här i stan - laget, spelarna och tränarna. Det är roligt att spela här inför alla de fantastiska fansen. Måste bara se till att familjen har det bra och dom trivs också jättebra. Det handlar inte alltid bara om hockey.