Småland

Lugnet efter stormen i Maramö

5:52 min

Det har varit hårt tryck på småländska Maramö i Jönköpings län de senaste dagarna. Centerledaren Annie Lööf är stolt över att Maramöborna har ställt upp så mycket under alliansledarnas besök. Men alla har inte varit lika positiva. En stor röd banderoll med orden"Frihet kräver rättvisa" och Socialdemokraternas logga har bland annat satts upp på ett hus.

På gårdsplanen har det varit mer journalister än invånare i Maramö under det senaste dygnet. Men nu har alla lämnat bygden som inte längre är okänt runt om i Sverige.

– Det har varit intensivt och fantastiskt roligt. Jag har tackat byalaget och Alpadalens kaffestuga för det arbete de har gjort, säger Annie Lööf.

– De har verkligen varit med och satt både Värnamo och Maramö på kartan. Det är hela byn som har ställt upp och presenterat det bästa från Maramö, säger Annie Lööf som flera gånger har påpekat att det är bra att partiledarna får andas lantluft.

Alla samtycker inte med Alliansen

Alla har dock inte hjälpt till för att uppmärksamma Alliansens besök. Om man åker mot Maramö från Värnamo passerar man Vällersten. En okänd liten by, men genomresande har nog reagerat extra när de har sett Maria Olssons balkong. En stor röd banderoll med socialdemokratisk logga är uppsatt med orden: "Frihet kräver rättvisa".

– Jag anser att tiger man still så samtycker man och jag samtycker inte med Alliansens sätt att leda Sverige. Jag vill väcka opinionen att det finns alternativ till Alliansen, förklarar hon.