Ishockey

Landskampen viktig för IKO:s ekonomi

1:36 min

Hur det går i de två sista matcherna i ishockeyallsvenskan och hur publikintresset blir för landskampen mellan Tre Kronor och Slovakien betyder en skillnad mellan ett par hundratusen kronor minus till minst en halv miljon i överskott för IK Oskarshamn.

Ordförande Mats Söder är redo för det värsta men tror på det bästa:

– Om vi mot all förmodan inte når förkvalsserien och inte får så stort överskott från landskampen som vi hoppas så kan det bli ett nollresultat eller något under/över men det är för tidigt att säga ännu.

Förra säsongen lyckades klubben hämta in ett gammalt underskott på drygt en miljon kronor och redovisade ett plusresultat vilket var nödvändigt för att säkra elitlicensen och få vara kvar i allsvenskan.

Mindre pengar från reklam

Trots bara ett mindre publiktapp den här säsongen är ekonomin hittills inte lika bra som förra året främst på grund av mindre inkomster från reklam och försäljning i hallen.

– En del är konjunkturläget, vi har sålt reklam för betydligt mindre pengar och har haft mindre intäkter på restaurangdeln förrutom lite mindre publikintäkter.

Ekonomin hittils under den här säsongen har gjort att alla räkningar inte kunnat betalas i tid men om det blir spel i förkvalsserien så skulle likviditeten vara säkrad får då väntar både fler publikmatcher och större sponsorintäkter.

– Med förkval så bör vi defintivt komma rejält på plus, säger Mats Söder.