Nybro

Brand förstörde industribyggnad

En industribyggnad ett par kilometer norr om Nybro totalförstördes av en brand i natt. Byggnaden som ligger i Rismåla ägs av Bitus som sysslar med impregnering, alltså träskyddsbehandling. Redan när brandkårer från tre orter anlände strax före midnatt var den 50 gånger 20 meter stora byggnaden övertänd.

Arbetet fick tidigt inriktas på att hindra att branden skulle sprida sig till byggnaderna intill. Det blåste nämligen en hel del och röken spreds åt Nybrohållet. Detta lyckades räddningsstyrkan med efter viss dramatik. Först efter någon timme var branden under kontroll. Brandbilarna kunde inte rulla hemåt förrän vid 03.30-tiden.

I byggnaden som brann och sker själva impregneringen av trävirket. Men vad som orsakade nattens brand är fortfarande oklart.

--Nu är det ett skelett av alltihop. Men huvudsaken var att vi lyckades stoppa spridning. Det slog ju ut lågot från fönstren högt upp när vi kom, så man var lite oroig i början, sa nattens räddningsledare Dan Gustafsson till P4 Kalmar på morgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista