Bowling

Cahoot i nedflyttningsrysare

Cahoot-damerna fortsätter att slåss för att undvika nedflyttning från bowlingens elitserie. Under lördagen blev det förlust med 8-11 hemma mot topplaget Team X-Calibur, samtidigt som jumbon BK Eva vann sin match. Det innebär att nästjumbon Cahoot och Eva står på samma poäng inför den sista omgången.

Cahoot ligger näst sist i tabellen med sina 7 poäng, samma poäng som jumbon BK Eva från Stockholm. Det blir alltså en rysare i den sista omgången som spelas i början av april.

Jumbon åker ur elitserien, medan nästjumbon och de två lagen på platserna över nästjumbon får spela playoff för att få nytt kontrakt i elitserien.

Lagmässigt är 6168 är Cahoot bästa resultat i hemmahallen någonsin.

-Marginalen var definitivt inte på vår sida. När man ser att vi spelar en banpoäng oavgjort  och förlorar en med 1 poäng och en med 2 poäng och när Frida Löhnert och Sandra Jonasson som slår 796 respektive 838 och de inte får en enda poäng med sig på så fina resultat, då är inte marginalen med oss, säger den något besvikne coachen Mats Johansson.

Cahoots individuella resultat: Sandra Jonasson 838, Jenny Johansson 828, Frida Löhnert 796, Johanna Olsson 791, Linn Obitz 755, Mia Sandéen 739, Ulrika Engberg 682, Ida Håkansson 482/3 och fint inhopp av Malin Runberg 257/1 serie.

Sporten P4 Kalmar

sport.kalmar@sr.se

Nyhetstips: 0480-59 000
(tipstelefonen är öppen dygnet runt)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista