Mörbylånga

Tungt S-namn på Öland hoppar av

Malin Hedberg, grupp och oppositionsledare för Socialdemokraterna i Mörbylånga kommun, har beslutat att lämna sitt uppdrag. Orsaken är att ersättningen hon får inte räcker till.

– Det är med stor sorg vi meddelar att Malin Hedberg, grupp och- oppositionsledare för Socialdemokraterna i Mörbylånga har beslutat att lämna sitt uppdrag, skriver Södra Ölands Socialdemokraters ordförande Anna Hedh (S) i ett pressmeddelande.

När P4 Kalmar ringer upp säger hon att problemet är att oppositionsrådet bara har en tjänst på 40 procent, och att det är svårt att kombinera med en heltidstjänst på annat håll.

- Det här är andra gången som vi tappar ett oppositionsråd på grund av det här. Vi har vädjat om att tillsätta en heltidstjänst för oppositionsrådet men inte fått gehör.

Partiet planerar nu att ta upp frågan ännu en gång.

- Det är viktigt för demokratins skull, säger Anna Hedh.

Socialdemokraterna i mörbylånga öppnar nu en öppen nomineringsprocess som kommer att pågå fram till april. I maj presenteras ett nytt namn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".