I mitten av mars blir det klart om Victor Carlsson blir den som vinner en plats på Handels. Foto: Marcus Léonarde/Sveriges Radio.
kalmar

Victor tävlar om plats på Handels

Victor kan vinna en plats på Handels
4:45 min

Victor Carlsson som går på gymnasieskolan CIS i Kalmar kan i mitten av mars vinna en utbildningsplats på Handelshögskolan i Stockholm. Priset går till den som tar hem titeln Årets affärskreatör 2013. 

Det är tio personer i landet som gör upp om att få friplatsen till Handels nästa år och nu är ett av tävlingens moment avslutat, nämligen röstningsvärvningen. 

Ungefär 1000 personer har röstat på Victor som har byggt en mindre kampanj på Facebook där han också gjort en liten film för att värva röster.

Det sista momentet i tävlingen är ett framträdande inför en jury nästa vecka. I mitten av mars avgörs vem som vinner platsen och Victor är väldigt lockad av att vinna det åtråvärda platsen: 

– Det är Nordens bästa ekonomiutbildning. Staden Stockholm lockar också, säger Victor.

Förra året vanns platsen av en elev från Färjestaden på Öland.

Så här beskriver Handelshögskolan vad som utmärker den som vinner:

Årets Affärskreatör 2013 är en person med stort inflytande på andra unga människor, både entreprenöriellt, men även generellt. Personen har vågat framhäva sig själv som en förebild och talesperson inom sitt kunskapsområde vilket har banat nya vägar för andra unga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".