Packat för speedwaystart. Arkivfoto: BSI Speedway
Speedway

Lastat och klar för speedwaystart

Speedwaysäsongen rycker allt närmare och i Amsterdam står världens bästa förares utrustnng och väntar på att skickas till Nya Zeeland för årets första GP-tävling den 23 mars.

Speedwayförarna som gör upp om årets VM-titel i speedway får nu säga farväl till sina bästa speedwaycyklar , motorer och annan utrustning. Allt skall den här veckan packas i stora contrainrar som står i Amsterdam och sedan skickas till Auckland på Nya Zeeland.

Max 450 kilo utrustning

Varje förare har tillgång till varsin  container och i den skall all tävlingsutrustning få plats men den får totalt väga maximalt 450 kilo. Det finns plats för två kompletta cyklar, några extra motorer plus alla verktyg som behövs men det blir till att packa väl.

– Det får mekanikerna ta hand om säger Fredrik Lindgren som är en av tre svenska förare i GP-serien tillsammans med Antonio Lindbäck och Andreas Jonsson.

Träning i Frankrike

Fredrik Lindgren har tränat en tid i Frankrike och säger till Radiosporten att vintern och försäsongen varit bra.

– Det har fungerat bra och nu åker jag via Sverige till England för tävling på söndag.

GP-starten kommer tidigt på säsongen innan de största ligorna startat och därför blir helgens hyllningstävling i Wolverhampton för Fredrik Lindgren en viktig värdemätare på hur förarna skött vinterträningen och för att köra bort ringrosten.

Startfält i världsklass

Tävlingen körs för att hedra Fredrik Lindgren som kört 10 år i rad för Wolverhampton och startfältet är av toppklass. Där kör förrutom Fredrik själv, Peter Karlsson ,Niels-Kristian Iversen , Nicki Pedersen , Andreas Jonsson, Chris Harris, Ludvig Lindgren , Tai Woffinden, Davey Watt, Scott Nicholls, Hans Andersen, Krzysztof Kasprzak, Adam Skornicki , Nicolai Klindt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".