Kalmar/ Öland

Flera tjuvar i farten under natten

Strax före midnatt greps tre män i Lindsdal norr om Kalmar, misstänkta för en stöld av bilbatterier. Polisen stoppade bilen i en rutinkontroll. I bilen fanns då ett 20-tal bilbatterier. När männens förklaringar inte gick ihop fick de följa med till polishuset i Kalmar, där de senare anhölls.

Varifrån alla bilbatterier kommer är oklart, och om de ens är stulna hade polisen på morgonen inte kunnat bringa någon klarhet i.

--Vi får se om någon anmälan trillar under dagen, suckade yttre befälet Christer Karlsson vid 5-tiden.

Även i Köpingsvik var tjuvar i farten natten till torsdagen. Vid 2.30-tiden gick inbrottslamret från en stuga i samhällets norra delar, Näktergalen. Det visade sig att tjuvar brutit upp ett fönster. Vid närmare kontroll upptäcktes det också att det varit inbrott i fyra stugor till, men de stugorna lär ha saknat larm. Polisen har inte kunnat gripa någon misstänkt. Vad som stulits är oklart.

Övrigt från natten:

En bilist missade att svänga när han kom fram till E 22:an från Blomstermåla strax söder om Mönsterås vid 23-tiden i går kväll.

Så färden fortsatte över Europavägen och ner i ett dike.

En bilist som såg dramat ringde polisen. Blåsprovet som sedan gjordes tydde på rattfylla och 65-åringen fick åka med i polisenbilen för att ta blodprov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".