Anna Thore (MP). Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio
Kalmar

Oväntad comeback för Jonas Löhnn i MP-toppen

Anna Thore (MP) blev förvånad av Jonas Löhnns comeback
1:27 min

Miljöpartiet i Kalmar valde igår överaskande in Jonas Lönn som ny ordförande på årsmötet. Anna Thore som är miljöpartistiskt oppositionsråd i Kalmar är förvånad över valet då det går emot såväl valberedningens förslag som diskussionen i partiet förra året. Anna Thore är förvånad och väljer nu att lämna styrelsen, men hon stannar kvar som oppositionsråd i Kalmar kommun.

– I somras röstade vi väldigt tydligt i partiet att vi skulle ha en duo på ledande funktioner i partiet som fungerande, säger Anna Thore.

Jonas Löhnn har tidigare varit kommunalråd för miljöpartiet och efterträddes av Anna Thore.

Förra året blev det tydligt att dom två hade olika sätt att bedriva politik på.

Lite förenklat var Anna Thore mer öppen för samarbete för att få igenom MP:s politik - medan Jonas Löhnn stått för en mer konfrontationsinriktad politik.

När Löhnn nu plötsligt kommer tillbaka och blir ordförande för MP i Kalmar väljer Anna Thore att lämna styrelsen men fortsätter som oppositionsråd, förvisso med en paus fram till nyår då hon snart ska ha barn.

– Jag fokuserar på det politiska arbetet nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".