Foto: Scanpix. Montage: Sveriges Radio.
Hockey

Djurgården samlar in pengar till IK Oskarshamn

Dan Blomberg: "Det kan handla om mer än 10.000 kronor"
2:49 min

Djurgården har en chans att nå elitserien i ishockey men då krävs hjälp av IK Oskarshamn i sista kvalomgången. För att sporra spelarna i IK Oskarshamn att vinna borta mot Karlskoga har Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna startat en insamling där pengar går till Oskarshamn om de vinner sin match.

Djurgårdens seger mot IK Oskarshamn samtidgt som Örebro förlorade mot Karlskoga i näst sista omgången av förkvalsserien gör att sista omgången blir helt avgörande för vilket lag som når elitseriekvalet. Karlskoga leder före Örebro och Djurgården. Det är bara Oskarshamn som inte kan vinna serien.

För att ändå sporra oskarshamnsspelarna att ta i lite extra mot Karlskoga drog Djurgårdens supporterklubb Järnkmainerna igång en insamling direkt efter tisdagens match.

– Vi vill ge ett incitament till spelarna i Oskarshamn att göra sitt bästa för att ta tre poäng och därmed hjälpa oss säger Järnkaminernas ordförande Dan Blomberg till P4 kalmar

Intresset för att skänka minst 100 kronor har varit stort.

– Det är väldigt många som reagerat positivt så det kan bli en hyfsad slant, vi kommer nog lätt över 10.000 kronor och säkert en helt del till säger Dan Blomberg.

– Det räcker säkert till att köpa in nya skydd till ungdsomlaget eller till en brakfest efter säsongen. Det skulle var kul om ett lite mindre lag kunde göra något kul och få lite uppmärksamhet, och Karlskoga har jag fått riktigt dålig känsla för på sistone säger Dan Blomberg.

Om inte Oskarshamn vinner mot Karlskoga så kommer pengarna att stanna i Djurgården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".