Kungshall ett av Nybro Bostads områden. Foto: Sveriges Radio
Nybro

Inga svar från Nybro Bostads AB om uppsägningar

Nybro Bostads VD Stefan Henriksson vill inte kommentera turerna kring de uppsagda fastighetsskötarna som P4 Kalmar uppmärksammat idag. Han säger till P4 Kalmar att den övriga personalen på bolaget vädjat till honom att inte göra det och att han har stöd i beslutet från bolagets styrelse. Eftersom ord står mot ord riskerar det bara att bli en fortsatt följetong i media som han inte vill medverka i.

Flera av de uppsagda fastighetsskötarna är besvikna över att inte fått svar på vad just de gjort för fel.

Särskilt märklig har situationen blivit för Erik Wittenberg som fick uppsägningsbeskedet sen han gått på föräldraledighet vid årsskiftet och följer utvecklingen från hemmet.

– Man får ingen information över huvud taget, man får läsa i tidningen. Sedan ringer de och säger att man fått sparken, det är inte rolig situation.

Man får ta konsekvenserna av sitt handlade har det sagts?

– Ska man ta konsekvenserna för att man är föräldraledig, vad är det för konsekvenser jag ska behöva ta för det. Det blir väldigt konstigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".