Hjältevadshus. Foto: Sveriges Radio.
Småland

Hjältevadshus tvingas varsla – igen

På grund av orderingångar som kommit in för sent ser det ut att bli dåligt med jobb för Hjältevadshus i sommar, vilket gjort att man tvingats till ännu ett varsel.

Så sent som i november förra året skedde senaste varslet, då fick 25 personer beskedet och nu kan det alltså bli så att ytterligare 30 personer får gå.

– Just nu ser vi att vi har få beställningar till sommaren. Att vi lägger in om varsel nu gör vi som en försiktighetsåtgärd, det ser bättre ut till hösten och förhoppningsvis kommer vi slippa säga upp dessa personer, berättar Per Ekholm vd för företaget.

Träder alla uppsägningar i kraft kommer man ha en personalstyrka på totalt 53 personer.

Anledningen till att det går dåligt för husfabrikerna just nu tror Ekoholm beror på nya regler om bolån där kontantinsatserna nu uppgått till 15 procent.

– Vi riktar oss främst till unga köpare och de har inte råd att gå in med så höga kontantinsatser och därför kan de inte köpa hus, även om de vill.

Som det ser ut just nu kommer företaget inte i nuläget lägga in ytterligare en ansökan om varsel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".